Skip to content

Uitzenden. Detacheren. Werving & Selectie

Ooit begonnen we als Kraeft als uitzendbureau. Al snel merkten we dat de markt veranderde en dat er veelal ook werd gevraagd naar andere oplossingen om de personeelskrapte in te vullen. Daarom bieden we ook oplossingen om te detacheren of werknemers gelijk in dienst te nemen doormiddel van Werving & Selectie.

Het maakt ons niets uit hoe de koe, de haas vangt, als die maar wordt gevangen. Daarom zijn we flexibel in onze mogelijkheden.

Uitzenden

Volgens de NBBU uitzend cao

Toen Kraeft in 2020 startte, werden alle werknemers uitgezonden. Dat betekent dat werknemers een tijdelijk uitzendcontract krijgen, meestal een nuluren contract en dat ze nadat ze een afgesproken aantal uren hebben gewerkt, mogen worden overgenomen door de werkgever. Wij zijn de formele werkgever en alle administratieve handelingen en ziekterisico's liggen bij ons.

Het voordeel voor de werkgever is:

  1. je zet uitzendkrachten in wanneer je wilt. Je betaald alleen de gewerkte uren.

  2. wij regelen de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en de afdrachten en premies.

  3. wij verzorgen het hele selectieproces.

  4. wij regelen alle administratieve verplichtingen, zoals pensioen, loonstroken, jaaropgaves, toekennen van vakantiegeld en het bijhouden van ziekte.

NBBU staat voor de Nederlandse Bond van Bemiddeling- en Uitzendondernemingenen. Sinds 2021 zijn wij aangesloten bij de NBBU en volgen wij ook uitzend-cao van de NBBU. De NBBU en de ABU zijn sinds de vernieuwingen van 2021 - 2023 nagenoeg gelijk. De NBBU werkt echter met een Fase 1/2,3 systeem.


Jaarlijks worden we gecontroleerd of we de NBBU cao voor uitzendkrachten volgen.

Uitzendpersoneel nodig?

Detacheren

De termen detacheren en uitzenden zorgen nogal voor veel verwarring. Detacheren wordt voornamelijk gedaan in banen waar de personeelskrapte enorm hoog is, denk aan de ICT, zorg, financieel detacheren of van technisch personeel.
Omdat de techniek voor ons een belangrijke tak is, detacheren wij voornamelijk medewerkers bij installatiebedrijven, denk aan monteurs.

Het grootste verschil tussen uitzenden en detacheren is dat je bij uitzenden het contract kunt stoppen wanneer je wil, terwijl je bij detacheren een vaste start- en einddatum afspreek met een vast aantal uren. Je betaalt deze afgesproken uren ook als de opdracht eerder afloopt.

Detacheren geeft dus een stuk zekerheid voor een bepaalde periode. Verder gelden alle voordelen die we bij uitzenden al benoemd hebben.

Personeel detacheren?

Neem contact op

Werving en Selectie

Ook je Werving en Selectie bureau in Twente

Waar we zijn gestart als pure uitzendonderneming. Hebben we de afgelopen jaren in de krappe arbeidsmarkt geleerd dat geschoold en ervaren personeel, ook op MBO/MBO+ niveau vaak ook via werving en selectie wordt overgenomen.
Waar vroeger de werving en selectie via traditionele werving en selectiebureaus werd gedaan, zien we dat we inmiddels zeker 30% van onze werknemers middels een fee direct bij de werkgever plaatsen. In Twente weten werkgevers ons inmiddels te vinden.

De betekenis van werving en selectie spreekt voor zich. Als Kraeft werven we personeel, selecteren we wie we aan de werkgever voorstellen en uiteindelijk komt de medewerker direct in dienst bij de werkgever. Als werkgever ben je dan zelf verantwoordelijk voor het opstellen van een contract, het verlonen van de medewerker en het afdragen van alle werkgeverslasten.

Vooraf maken we afspraken over de wervings en selectie fee, waarna we een contract afsluiten waarin wordt aangegeven hoe we omgaan met de fee, als de medewerker bijvoorbeeld al binnen een maand stopt.

Alles weten over Werving en Selectie?